Як отримати шестиканальний об'ємний звук при підключенні DVB-T2 тюнера до телевізора тільки зі стерео динаміками?

Ми часто отримуємо такі питання від розгублених клієнтів:
Ми підключили екстрактор аудіо 5.1 з HDMI між декодером і телевізором і на вході підсилювача маємо тільки стерео звук. Чому?
Або, Чому на домашній кінотеатр по оптичному кабелю Toslink з екстрактора аудіо надходить стерео звук?

Проблема в тому, що джерело HDMI відео, точніше декодер ефірного телебачення DVB-T2, висилає до телевізора або проектора тільки стерео звук.


Дійсно, проблема в тому, що джерело HDMI відео, точніше декодер ефірного телебачення DVB-T2, висилає до телевізора або проектора тільки стерео звук. Екстрактор аудіо НЕ перетворює ні аудіо, ні відео сигнал. Він тільки відокремлює аудіо сигнал від відео і висилає його,відповідно,в цифровий порт Toslink / Coax або в аналогові роз'єми 6 * RCA / 3,5mm jack. Тому необхідно домогтися, щоб джерело відеосигналу висилало канальний звук на телевізор.

Причиною є цифровий EDID сигнал з телевізора, який повідомляє декодер, що у нього тільки стерео звуковий тракт. Відповідно декодер / комп'ютер / ігрова приставка висилають стерео звук по кабелю HDMI.
Виправити це можна "обманувши" декодер. А саме, потрібно підмінити EDID сигнал з ТВ і повідомити декодера, що телевізор може відтворювати об'ємний 5.1 звук.
Для цього існують емулятори / фідери EDID сигналів, в яких можна програмним або механічним способом виставити необхідні установки звуку і відео.

Також слід зауважити, що майже всі екстрактори аудіо мають перемикач EDID режимів. Але, на жаль, за відгуками наших клієнтів працюють вони не з усіма моделями телевізорів. Тому використання емулятора / фідера EDID вирішить вищевказану проблему.

Чистого і об'ємного звуку всім!