Автоматичне включення ПК після подачі електро живлення

Майже кожен комп'ютер, рівно як і промисловий міні ПК, мають опцію "Автоматичного включення після подачі електро живлення", яка буде корисна при цілодобовому безперервному використанню 24/7/365.
Зазвичай ця функція в сучасних ПК вона знаходиться в BIOS і за замовчуванням є виключена. В промислових комп'ютерах ця опція може бути як в BIOS, так і у вигляді перемички на материньській платі. Її можна включити так:
в моделях G6, GK, GK1, M8A, G10, G12 - відкрутити нижню кришку та переставити перемичку біля роз'єму живлення, як це вказано на картинці нижче.

GK1-4278U_Power_on_1.jpg
M3-2955U_BIOS-Power_on_2.jpg
Фото 1
Фото 2


В моделях M3, M4 та подібних є опція "Restore AC Power Loss" в BIOS, яку потрібно включити в позицію "Power on", або "Last State" в залежності від неохідності, як показано на фото 2.

Функція "Power on" дозволяє міні комп'ютеру автоматично включити компьютер, запустити BIOS та операційну систему відразу після включення живлення.
Завдяки цій функції можна створити автоматичну систему відтворення без необхідності втручання оператора, наприклад, в таких компьютерних інформаційних системах, як рекламні програвачі та екрани (Digital Signage), інформаційні кіоски, вендингові апарати, паркомати, банкомати та інші.