Що таке POS-принтер
POS-принтери так стрімко увійшли в наше життя, що без них тепер важко уявити повсякденне життя. Вони розвиваються так швидко, як і будь-яка комп'ютерна техніка.

Що таке POS-принтер
та яким вимогам мають відповідати принтери чеків сучасного покоління


POS-принтери (Point of Sales) – це принтери, що використовуються в точках продажу для друку чеків, квитків, накладних. Зазвичай, ми їх бачимо в супермаркетах, магазинах, ресторанах, готелях тощо.

Види POS-принтерів


Існує два основних типи термопринтерів чеків – прямі та переносні. Прямі принтери під'єднані напряму до терміналу і використовують тепло до спеціального паперу, щоб створити зображення. Переносні принтери використовують стрічку, що містить віск, воскову смолу або чисту смолу для перенесення. Термопринтери дуже швидкі та тихі. Прямі принтери дуже економічні, оскільки вони не мають чорнильних картриджів і не вимагають обслуговування, окрім заміни термопаперу, що не складно. Термопапір дорожчий, ніж звичайний папір, але набагато дешевший, ніж чеків. Трансферні принтери більш поширені для друку штрих-кодів, оскільки віск більш стійкий, ніж термопапір. Термопапір знебарвлюється від будь-якого джерела тепла. Різні воскові або смоляні стрічки в переносних принтерах забезпечують різну довговічність друкованого продукту і збільшуються в ціні, коли переходять на чисту смолу, яка є найбільш довговічною.

Особливості POS-принтера

Одна з головних вимог до POS-принтерів - це швидкість і надійність. Це надає покупцю комфорт та позбавляє стресу. Крім того, вони вимагають високоякісного друку, мова йде про квитанції, квитки та здійснені платіжні операції. Швидкість та якість друку не є єдиними вимогами до цього типу принтерів. Вони також повинні мати можливість друкувати штрих-коди, логотипи та графіку, не показуючи жодних збоїв чи дефектів у роздруківці.
У Vensys є моделі POS-принтерів останнього покоління.

Високопродуктивний термопринтер, розроблений спеціально для POS. Тому для нього важливо мати також велику ємність для паперу і надійну конструкцію, яка підійде для будь-якого застосування великого обсягу чеків. POS-принтер обов'язково повинен оновлювати мікропрограми та завантажувати шрифти через порт зв’язку.

У Vensys ми пропонуємо вам рішення для POS-принтерів, які точно відповідають вашим вимогам.