Офіційний анонс операційної системи Android M відбувся на конференції Google I / O 28 травня 2015, на якій так ніхто і не відкрив таємницю комерційної назви нової платформи і порядкового номера релізу. І ось про це повідомили на сторінці Android в Twitter і опублікували відео презентації.

Одночасно з оголошенням назви нової редакції Android корпорація Google випустила фінальну версію комплекту засобів розробки Android 6.0 SDK, API 23 і останню, третю за рахунком, збірку Developer Preview цієї ОС. Як відомо, остаточна редакція Android 6.0 вийде вже зовсім скоро, цієї осені.

З видимих переваг релізу - мобільна платіжна система Android Pay і стандартизована верифікація за допомогою відбитків пальців на рівні платформи. Для пристроїв, оснащених сканером відбитка, буде доступна розблокування гаджета і авторизація покупок в Google Play, а розробники зможуть вбудовувати відповідний API в будь Android-додаток.

За традицією, кожна нова версія Android отримує назву на честь якого-небудь десерту в алфавітному порядку. Найперші з них іменувалися:
1.0 Apple Pie («Яблучний пиріг»),
1.1 Banana Bread («Банановий хліб»)
1.5 Cupcake («Кекс»)
4.1-4.3 Jelly Bean («Желейна цукерка»),
4.4 KitKat («Кіт-Кат»)
5.0-5.1 Lollipop («Льодяник»).

Що ж стосується літери M, то за нею, як з'ясувалося, ховається слово Marshmallow, що з англійської перекладається як «зефір» або «пастила». При цьому номер версії буде не 5.2, як передбачалося раніше, а 6.0.

А в нашому каталозі до Вашої уваги на операційній системі Android 4.4 KitKat представлені приставки для телевізорів Android SMART TV Box.

                                                                                Вдалого вибору і приємних покупок!