Історія Чорної п'ятниці


П'ятниця - це "Чорна п'ятниця".

Для багатьох американських споживачів це день після Дня подяки, коли ви можете отримати відмінні ціни на товари, які можуть в кінцевому підсумку стати різдвяними подарунками.

Але чому це "чорна" п'ятниця?

Є кілька історій. Але найбільш часто цитується та, що пов'язана з чорнилом, папером та бухгалтерським обліком.

Багато торговців проти використання негативного терміну для позначення одного з найважливіших торгових днів у році. До початку 1980-х років, альтернативна теорія почала поширюватися: що роздрібні торговці традиційно мають більшість фінансових втрат з січня по листопад і зробили свій прибуток у період свят, починаючи з дня після Дня подяки. Колись загальні методи бухгалтерського обліку використовували червоні чорнила, щоб показувати від'ємні суми і чорне чорнило, щоб показувати позитивні суми. Чорна п'ятниця, в рамках цієї теорії, є початком періоду, коли рітейлери більше не матимуть збитків (червоний колір у звіті), а замість цього отримають річний прибуток (чорний). Найперше відоме використання "чорної теорії чорнила" з'явилося у виданні Philadelphia Inquirer 28 листопада 1981.

Різдвяний торговельний сезон має величезне значення для рітейлерів: деякі рітейлери настільки залежать від сезону різдвяних покупок, що чверть з них отримують всі річні прибутки і компенсують втрати від інших кварталів.

Чорна п'ятниця проходить і в Україні. Однак українські рітейлери хитрують зі знижками. Напередодні змінюють цінники. Під новою етикеткою захована стара ціна - аналогічна сума, що і зі знижкою. Про ці хитрощі досвідчені любителі шопінгу знають.

А в нашому інтернет-магазині Ви можете купити наступні товари зі знижкою - РОЗПРОДАЖ. А також відмінним новорічним подарунком для всієї родини може стати ТВ-приставка Android TV Box!

Приємних покупок з VenSys.ua!