Які пристрої можна підключити до ТВ приставки?

Поява TV-боксів значно розширило можливості стандартних моделей телевізорів, позбавивши власників від необхідності їх заміни. Але просунуті користувачі не обмежуються основним призначенням приставок і часто використовують їх в тандемі з монітором. Причому підключення здійснюють як до нових моделей, оснащеним роз'ємами HDMI, так і до застарілих.

Особливості з'єднання монітора і ТБ-боксу

У першому випадку процедура нічим не відрізняється від роботи з телевізором. У другому ж звичайним підключенням кабелю обійтися не вийде. Буде потрібно використання спеціального перехідника HDMI-VGA або HDMI-DVI. Він однією стороною підключається до приставки, а другий - до монітора. Однак, гарантувати нормальну роботу такого тандему не можна по ряду причин, включаючи використання технології HDCP. Тому досвідчені користувачі приставок воліють підключати їх до моніторів за допомогою перетворювача сигналу.

Крім нових і старих моделей телевізорів, а також моніторів до ТВ приставок можна підключати і периферійні пристрої:
   • миша;
   • клавіатуру;
   • геймпад.
Для цього найчастіше використовуються USB порти. Можливий і інший варіант підключення - за допомогою бездротових інтерфейсів: Wi-Fi або Bluetooth, присутніх практично у всіх сучасних моделях ТВ боксів.