Вибираємо смарт-бокс, орієнтуючись на процесор

Поява «розумних» телевізорів стала революційним кроком в розвитку самого популярного засобу масової інформації. Але висока вартість таких моделей робить їх недоступними для споживачів з невисокими доходами, що змусило як користувачів, так і виробників шукати способи перетворення звичайних моделей ТВ-приймачів в більш функціональні. Так з'явилися смарт-бокси, що дозволяють значно розширювати можливості звичайного телевізора, забезпечуючи їх взаємодія з інтернетом.

Яка модель краще?


Сучасний ринок пропонує споживачеві величезний вибір смарт-боксів. Більшість з них проводиться на базі двох, чотирьох або 8-ядерних процесорів Rockchip. Також зустрічаються моделі на Amlogic. Тому, вибираючи смарт-приставку для себе, потрібно чітко уявляти, якими можливостями вона зуміє наділити ваш телевізор.
Для перегляду зображення у форматі HD 720p досить смарт-боксу на двох-ядерному процесорі. Якщо ж вас цікавлять більш широкий функціонал, включаючи 3D-ігри, то буде потрібно приставка з 4-х ядерним процесором. Тим же, хто планує дивитися відео 4K, потрібно звернути увагу на моделі на основі 8-ядерних: Rockchip RK3368 або Amlogic S905.