Проведення інвентаризації бездротовим сканером з внутрішньою пам'яттю.

Що таке інвентаризація? Йдеться про процес, що включає в себе такі етапи:

  • Перерахунок наявної кількості товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ).
  • Внесення отриманих даних в систему і порівняння із залишками.
  • Виявлення недостачі або надлишків ТМЦ.
  • Ведення нудних і монотонних інвентаризаційних описів, які забирали сотні годин робочого часу працівників складів і інших матеріально-відповідальних осіб, вже в минулому. На допомогу приходить сучасне обладнання - бездротові сканери з внутрішньою пам'яттю. Вони скорочують інвестиції в засоби автоматизації складської діяльності підприємств різного рівня.

Бездротові сканери з внутрішньою пам'яттю мають ряд переваг:

  1. можливість використання на відстані від пристрою, що приймає сигнал;
  2. збереження інформації в резервному буфері в разі непередбаченої втрати сигналу;
  3. висока мобільність і можливість внесення налаштувань;
  4. стійкість до падінь, вібрацій і інших несприятливих факторів.
Контроль товарів у складських приміщеннях неможливий без створення спеціальних пунктів. Для підвищення якості контролю та економії часу буде потрібно бездротової прилад. Він дозволяє проводити оперативне зчитування кодів, а для введення його в експлуатацію буде потрібно всього 1-2 хвилини.

Вантажники та інші матеріально-відповідальні особи по достоїнству оцінять сучасний гаджет. В основі його роботи знаходиться радіосигнал або Bluetooth, який відразу ж передає лічені штрих коди на головний комп'ютер. Він обробляє її, формує документ і виводить всі дані про цільову групу товарів.

Формування звіту займає кілька секунд. На екрані з'являються результати про недостачу або надлишок. Бездротовий сканер в рази скорочує час інвентаризації і спрощує працю комірника. Йому легко дістатися до важкодоступних місць, а відсутність дроту підвищує мобільність персоналу. Аналіз ТМЦ займе мінімум часу завдяки компактному пристрою.

Розмір сканера має значення. Компактні моделі, які мають вигляд брелоків, мають обмежений функціонал, а прийняття сигналу можливо на відстані 10-15 метрів від головного комп'ютера. Їх використовують в якості накопичувачів інформації під час інвентаризації.

Моделі сканерів з внутрішньою пам'яттю, які є у нас в наявності: