Індустрія рітейлу зараз розвивається динамічно та інтенсивно. А тому і її не обійшли стороною технологічні інновації та свіжі технічні розробки. До їх числа можна сміливо віднести і появу ряду нових технологій застосованих при виробництві сучасних моделей POS-принтерів.

Чим вони різняться:

- високою швидкістю друку і її надзвичайною якістю;

- значно більшим робочим ресурсом друкуючих головок;

- сумісністю практично з будь-якою операційною системою: Windows, Linux, Android, IOS;

- підтримкою як стандартних USB і інтерфейсів, так і клієнтських;

- легкий ремонт несправностей прямо в офісі завдяки модульно-картриджній системі;

- вони безшумні в роботі, легкі й компактні, а також оснащені зручними кріпленнями.

Що ж стосується різновидів мобільних принтерів, то їх всього три:

- рулонний;

- стрічковий;

- мобільний принтер чеків.

Незалежно від виду, всі вони оснащені опцією друку штрих-кодів. Крім того деякі моделі мають додаткову можливість друку двомірних і лінійних кодів. А ще мобільні принтери оператори можуть носити прямо на поясі. Тому працювати з ним швидше і комфортніше.

Банально, але, мабуть найголовніша перевага мобільного принтера перед стаціонарним в його мобільності. А значить спектр використання таких принтерів набагато ширший ніж у стаціонарних. Це можуть бути не тільки торгові мережі, але і кафе, ресторани, АЗС і т.д. всюди, де можуть бути використані нефіскальні чеки.

Отже і розміри мобільних принтерів чеків будуть набагато менші та компактніші, ніж у стаціонарних. Та й з технологією Bluetooth мобільні поєднуються краще ніж стаціонарні. Вони дуже швидко друкують і невибагливі в експлуатації (не боятися падінь, та вологи). Тому велика відмінність між стаціонарними і мобільними принтерами, полягає саме в тому, що в них є високий рівень надійності.

Тому обираючи принтер чеків варто, перш за все, визначитися зі сферою його використання та інтенсивністю навантаження на нього.