Windows 11 і DirectX 13 з'являться в кінці 2019 року

Оновлення Spring Creators Update буде останнім і ніякого Redstone 5 очікувати не варто. Якщо ви пам'ятаєте, Microsoft за часів Windows 8 заявляла, що більше ніяких нових номерних частин Windows не буде. Теж саме ми чули і у випадку з Windows 10, але Microsoft вміє крутити навколо пальця. Windows 7 вийшла в 2009 році, Windows 8 в 2012, Windows 10 в 2015 році, а в свою чергу Windows 11, згідно секретній дорожній карті, вийде вже в кінці 2019 року. Нова ОС повернеться до витоків і буде дуже сильно схожа на Windows 7. Windows 10 версії LTSB (LTSC) сподобалася більшості користувачів і Microsoft на основі відгуків цих же користувачів вирішила глобально переробити систему. Компанія повністю знищить Metro-додатки і сконцентрується на класичних Win32-додатках, так як за словами Microsoft за ними майбутнє. Повернеться Aero і звична прозорість в інтерфейс системи.

Магазин Microsoft Store буде повністю знищеним з системи, а стандартні програми повернуться на свої місця, також, як і ігри за типом Косинки і Павучка. Сервіси Xbox також будуть прибирати із системи, а на заміну їм прийде сервіс Steam, який буде встановлено в операційну систему. Пізніше очікується підтримка на рівні системи додатків по типу Origin і Uplay.

Повністю з системи будуть знищені різні сервіси стеження, так як занадто багато критики було на адресу компанії через це, та й саме стеження дуже сильно нашкодило продажу системи.

Також повернеться браузер Internet Explorer. У Windows 10 Microsoft замінила його на новий браузер Edge, але браузер настільки вийшов невдалим, що компанія прийняла рішення повернутися з старому доброму Internet Explorer. Браузер оновиться до 12-ї версії і буде побудований на сильно модифікованому движку Trident, завдяки чому новий IE отримає підтримку сучасних веб-технологій. Багато корисних речей , таких як розширення і можливість читання різних PDF-документів стане можливим і в новій версії браузера Internet Explorer.

Ще відновитися розробка Windows Media Player. Нова 13-а версія отримає сучасний інтерфейс і підтримку нових форматів аудіо.

Меню Пуск повернуть до класичного вигляду без використання Metro-плиток та іншого. Але крім усього іншого Windows 11 отримає функцію з управління вкладками в провіднику, про яку чутки ходять вже давно.

Скайп буде також інтегрований в Windows 11, але тільки десктопна версія, так як його Modern-версія нікому особливо не подобалася.

 Крім цього, Microsoft разом з Windows 11 випустить також і DirectX 13. Новий API повинен стати додатковою версією DirectX 12, так як DX12 сам по собі виявився досить сирим інтерфейсом прикладного програмування, але варто відзначити, що тільки нові відеокарти будуть підтримувати DirectX 13. Новий API буде в кілька разів швидше API DirectX 12. Хоч це і звучить неймовірно, але справа в тому, що компанія Microsoft займається також в сфері штучного інтелекту і розробкою квантового комп'ютера. Деякі напрацювання увійдуть в новий інтерфейс прикладного програмування, в тому числі нова технологія по трасуванні світлових променів. Ігри з підтримкою DirectX 13 очікуються вже в наступному році і по ідеї даний API повторить успіх DirectX 9 і DirectX 11.
Який готується Office 2019 буде відтепер інтегрований в систему, а сама система Windows 11 буде і зовсім безкоштовною.

Загалом Microsoft намагається зробити Windows 11 ідеальною системою, яка буде ідеальна у всьому і підходити кожному користувачеві. Microsoft зрозуміла свої помилки, Windows 11 буде максимально легкою і доступною.

Не слухайте людей, які щось говорять про Windows 10 і про єдину ОС, все це неправда. Буде в цьому році Windows 11, а у 2022 - Windows 12. Windows 12 взагалі повинна звести функціонал в Абсолют, але поки розробка сконцентрована тільки на Windows 11.