Що робить POS-термінал?

POS-термінал — це фізичне обладнання, яке дозволяє продавцям обробляти платежі, щоб завершити покупку клієнтом. Історично касові апарати були єдиним доступним POS-терміналом. Але зараз POS-термінали набагато складніші та впорядкованіші, а в поєднанні з програмним забезпеченням, сучасні POS-термінали надають продавцям набагато більше можливостей, ніж просто обробляти платежі.


POS-термінал
— це апаратне забезпечення, яке приймає платежі кредитними картками особисто, онлайн, через смартфон або планшет.

Існують різні способи прийняти кредитну або дебетову картку клієнта, які можуть обробляти POS-термінали. Будь-яка POS-система може приймати всі наступні типи кредитних карток:

 

Чіп

Завдяки підвищеним заходам безпеки чіп-карти, вбудовані за технологією EMV, стають все популярнішими. 


Магнітна смуга

Незважаючи на те, що компанії, що займаються кредитними картками, поступово припиняють використання кредитних карток, оснащених виключно магнітними смужками, картки з магнітною смужкою все ще використовуються. 

 

Безконтактна оплата

Все більше споживачів користуються кредитними картками з технологією безконтактних платежів (також відомими як NFC або ближній зв’язок), такими як Apple Pay і Google Pay. Ці картки не тільки є найшвидшим способом оплати, але й прогнозується, що до 2025 року дохід, отриманий від безконтактних платежів, досягне 358 мільярдів доларів.

 

Онлайн платежі

Якщо у вас є інтернет-магазин або онлайн-бізнес, дуже важливо вибрати POS-термінал, який приймає онлайн-платежі. Технічно прийом онлайн-платежів не вимагає наявності POS-терміналу.  Для цього потрібен обліковий запис продавця та безпечний платіжний шлюз. Ви можете отримати платіжний шлюз і обліковий запис продавця через окремих постачальників. Але щоб полегшити собі задачу, ви також можете вибрати POS-систему, яка пропонує як торговий рахунок, так і платіжний шлюз в одному.

 

За допомогою POS-терміналу власники магазинів можуть приймати різноманітні платежі, включаючи кредитні та дебетові картки, подарункові картки, кредити магазину, роздільні та часткові платежі. Також під час оформлення замовлення можна застосовувати знижки та автоматично розраховувати податки та чайові.

Крім того, надійні функції керування запасами дозволяють власникам бізнесу ретельно відстежувати свої продукти, продажі, замовлення, трафік та ефективність роботи співробітників у різних місцях.