Як правильно вибрати SMART TV приставку?

Різноманітність даних пристроїв на ринку змушують замислитися споживача над тим, на яких характеристиках приставок SMART TV все ж варто зупинитися. Давайте розглянемо, на що потрібно звернути увагу перед покупкою обраної моделі:

1. Процесор

В основному приставки СМАРТ ТВ використовують для роботи з інтернетом і різними додатками. Для більш високої продуктивності і швидкості роботи, в першу чергу, віддавайте перевагу багатоядерним процесорам. Чим вища частота процесора і більша кількість ядер, тим SMART TV BOX швидше працює. Для перегляду відео в якості FULL HD 720р досить 2 ядер (процесор Dual-core) з частотою 1.6 ГГц, як FULL HD 1080р достатньо 4 ядер (процесор Quad Core) з тією ж частотою.

2. Спосіб підключення до телевізора

Для забезпечення відмінної якості відображення картинки і передачі звукового сигналу використовують порт HDMI. Якщо такий роз'єм в телевізорі відсутній, то можна підключитися за допомогою портів VGA і AV. Також не варто забувати про те, що зараз існує безліч конвертерів і перехідників.

3. Формфактор

Зазвичай приставки SMART TV виробляють у вигляді флешки або коробочки. Принцип роботи однаковий для обох. Коробочки-приставки більше за розміром, зате мають більшу кількість роз'ємів. А флешки значно швидше перегріваються.

4. Тип підключення до Інтернету

Всі приставки SMART TV мають вбудований адаптер Wi-Fi, який зазвичай не дуже потужний. Якщо Ви вдома вже використовуєте бездротовий інтернет, розмістіть роутер, якомога ближче до телевізора. Якщо Ви використовуєте стандартний інтернет-кабель RJ45, то купуйте приставку з вбудованим портом Ethernet. Це значно полегшить підключення. Якщо так вийшло, що приставка без Ethernet порту, можна скористатися спеціальним адаптером LAN-USB. Він за допомогою USB підключається до приставки, і вже до адаптера підключається дріт RJ45.

5. Читання форматів

Smart TV приставка може читати файли самого різного формату. Перед покупкою переконайтеся, що обрана Вами модель може працювати з форматами MP4, WMV, MKV, WMA, DivX. Наявність кардрідера дозволяє використовувати карти пам'яті, а за допомогою USB можна підключити до приставки зовнішній жорсткий диск, тому питання з власною пам'яттю не критичний. Зустрічаються моделі з вбудованою пам'яттю 4 Гб, 8 Гб і більше. Але це не найважливіший параметр. Звертайте увагу на моделі з об'ємом оперативної пам'яті 1-2 Гб DDR3, ніяк не менше.

6. Живлення приставки

Більшість моделей використовують стандартний блок живлення від мережі 220 V. Але є пристрої, які живляться від USB порту на телевізорі. Обов'язково уточніть це питання у продавця, щоб уникнути труднощів з живленням.

Вдалого вибору і приємних покупок!