Плюси та мінуси портативного сканера штрих-коду 

Портативний сканер штрих-коду

- це  пристрій
, придатний для сканування, читання, редагування та збереження даних штрих-коду.
Портативні сканери штрих-кодів можуть бути дротовими, бездротовими, 1D, 2D, підключатися до смартфонів і планшетів на Android або iOS.

Особливості портативного сканера штрих-коду

  • Легкий за вагою та зручний у використанні.

  • Кріплення за допомогою механізму, підтримує швидке читання штрих-коду і QR-коду.

  • Точне та ефективне зчитування пошкодженого штрих-коду, QR-коду, і мобільного телефону для швидкої та точної ідентифікації.

  • Може розпізнавати теги/код.

  • Передача даних у режимі реального часу з передачею мультимедіа по Wi-Fi і Bluetooth.


Плюси портативного сканера штрих-коду

Чудово підходить для сканування великогабаритних предметів  – не потрібно піднімати важкі предмети для сканування, портативний сканер штрих-коду є безпечним пристроєм для відстеження таких предметів.

Ідеально підходить для інвентаризації  – портативний сканер інвентарю підходить для сканування товарів у магазині або на складі, оскільки вони мають малу вагу, тому їх легко переносити в потрібне місце.

Недорогі та зручні
  – портативні сканери є менш дорогими, але більш зручними для виконання робочих операцій.


Мінуси портативного сканера штрих-коду

Портативні  сканери можуть не підходити для роботи в певних умовах. 

Коротка зона зчитування  – відстань зчитування портативних сканерів штрих-коду - до 5 метрів. Існують інші види сканери, які можуть сканувати на великій відстані.

Ефективна зона зчитування  – портативним сканерам штрих-коду потрібна пряма видимість штрих-коду, щоб мати можливість зчитувати. В іншому випадку, вони не ефективні.


Портативні сканери мають численні переваги, як для бізнесу, так і для особистих потреб. Вони покликані полегшити життя тим, хто постійно сканує та надсилає документи, особливо під час подорожі. Портативні сканери штрих-коду мають дуже маленькі розміри і вагу, що робить їх неймовірно зручними в роботі.