Кількість користувачів Android зросла до 1,4 млрд

Генеральний директор Google Сундар Пічаї перед презентацією нових смартфонів Nexus повідомив, що число користувачів мобільної операційної системи компанії досягло 1,4 мільярда чоловік.

За словами керівника корпорації, популярність мобільної платформи викликана тим, що Google завжди орієнтувалася на випуск масштабних і відкритих екосистем. Приріст кількості користувачів Android вражає, адже буквально кілька місяців тому на конференції Google I/O компанія відзвітувала про мільярд активних користувачів.

Підтвердженням цьому факту є те, що деякі програми в Google Play були встановлені більше мільярда разів, при цьому за рамками офіційної статистики залишається маса користувачів в Китаї, де сервіси компанії заборонені, і місцеві виробники мобільної електроніки, такі як Xiaomi і Meizu, використовують свої власні екосистеми.

Продовжуючи розповідь про кількість користувачів, представники Google повідомили про 20 мільйонів проданих пристроїв Chromecast, а на довершення всього Сундар Пічаї зазначив, що компанія впевнено рухається до досягнення позначки в два мільярди Android-користувачів.

А в нашому інтернет-магазині Ви можете купити приставку для телевізора Андроїд СМАРТ ТВ Бокс. Android TV перетворить Ваш старий телевізор в розумну модель недорого. Як правильно вибрати Android SMART TV Box дізнайтеся в нашій статті.

Приємних покупок разом з VenSys.ua!

 

Джерело: finance.ua