Перші моделі міні-ПК мали незначну продуктивність і використовувалися зазвичай лише для інтернет-серфінгу. Сьогодні неттопи наділені більш широкими можливостями і функціоналом. Це відбувається завдяки появі нових технологій і використання їх при розробці міні ПК.

Мініатюризація без втрати функціональності

Представлені на ринку неттопи - це повноцінний комп'ютер, тільки поміщений в компактний корпус. Головними особливостями таких гаджетів є:

 - портативність;
 - простота у використанні;
 - можливість підключення до будь-якого монітора з роздільною здатністю HD або телевізору.
 Але виробники не зупиняються на досягнутому. Тому вже сьогодні з'являються міні ПК розміром трохи більше кредитної картки, оснащені основними компонентами стандартного комп'ютера.

  На що звернути увагу при самостійному виборі неттопа?

Перед покупкою портативного комп'ютера варто визначитися для якої мети він потрібен. Якщо міні ПК купується не для ігор, то питання продуктивності пристрою обмежується вибором процесора. Серед представлених на ринку моделей найкращим співвідношенням ціна-якість відрізняються Intel Core, Intel Atom

Не менш важливо врахувати і наявність у гаджета якомога більшої кількості стандартних інтерфейсів. Тільки USB 3.0 має бути, як мінімум, 3. Однак, не варто випускати з виду і наявність інших портів, таких як:

       ● HDMI;

       ● Mini DisplayPort;

       ● Thunderbolt 3.0.

Також визначіться з тим, що буде виступати в якості головного сховища даних: SSD-накопичувач або класичний жорсткий диск. Перші працюють значно швидше, але конфігурації з HDD дають набагато більше дискового простору. Якщо вартість не є вирішальним фактором для вас, то вибирайте комбінацію двох типів сховищ.