Google видалив понад 80 небезпечних програм із Play Store.

Останнім часом все частіше говорять про загрози, пов’язані з додатками, які надзвичайно популярні серед користувачів інтернету. Було багато розмов про додаток FaceApp, який дозволяє редагувати фотографії - змінюючи колір волосся, стать та навіть вік. Штучний інтелект на основі зовнішності людини на фотографії може оцінити, як це буде виглядати через кілька десятиліть. В Інтернеті з’явилося багато фотографій, які «постаріли» програмою. Однак переважна більшість користувачів не усвідомлює, що користуючись ним, він обмінюється великою кількістю своїх даних.

Зараз з'явилася інформація про те, що із магазину Play зникло аж 85 програм. У їхніх файлах був небезпечний вірус, який заблокував телефон, поки ми не побачили рекламу. Це може зайняти до п'яти хвилин і з’являтися повторно. "AndroidOS Hidenad.HRXH" був серед файлів додатків.

Цей тип зловмисного програмного забезпечення характеризується його складністю у виявленні. Алгоритми обману для виявлення вірусів. Він починає працювати лише тоді, коли перевіряє, чи визнано його захищеним додатком. Зазвичай це займає близько 30 хвилин. Через 30 хвилин користувач може не мати змоги видалити додаток через заміну посилання на запуск на ярлику програми. Тоді залишається лише можливість ручного видалення в Play Store або налаштуваннях. Однак це не так просто, адже оголошення може з’являтися в будь-який час, який триватиме навіть 5 хвилин.
Google видалив понад 80 небезпечних програм із Play Store.
Загалом їх завантажено понад 8 мільйонів разів, тому варто перевірити, чи є вони у вас на телефоні.