На тему несумісності інтерфейсів вже написано багато статей.
Але на жаль не завжди ми знаходимо відповідь на необхідний нам питання. А саме, як підключити всі аудіо і ТБ пристрою в будинку в єдину радіоелектронних систему?

Насправді рішень цього завдання багато, від найпростіше - це ручне перемикання кабелів з різних джерел на різні споживачі. Але в цьому методі є великий недолік - з часом коннектори при частому включенні / виключенні зношуються і потребують заміни.

Ми ж пропонуємо універсальне мікропроцесорний пристрій - матричний перемикач (світчер)
Цей пристрій має X входів HDMI і Y виходів HDMI. За допомогою кнопок на передній панелі або інфрачервоного пульта дистанційного керування можна з'єднати будь-який з X джерел з будь-яким з Y споживачів аудіо або відео сигналу. При цьому не потрібно розбиратися в плутанині кабелів: всього один раз потрібно правильно підключити і далі користуватися на задоволення.

Орієнтовна схема підключення пристрою відлуння наведена нижче. Як бачимо, немає нічого простішого.

Але у деяких виникає резонне питання: а що робити з аудіо кабелями, цифровими так і аналоговими з недавнього минулого.
Можу відповісти так: якщо у вас є улюблений старенький підсилювач, але який видає гарну потужність і дуже якісний звук, то не варто його викидати. Звичайно, сучасні технології мають на увазі передачу і прийом звуку цифровими інтерфейсами: коаксіальний RCA, оптичний TOSLink або універсальний HDMI. Як правило, сучасні та джерела та одержувачі аудіо вже обладнані HDMI інтерфейсами, але якщо у вашому пристрої такого ні, то не засмучуєтеся.
Зараз існує безліч перетворювачів як з аналогових інтерфейсів в цифрові, так і перетворювачі різних відеоінтерфейсів. Наприклад, у вас в будинку ефірне телебачення приймає окремо стоїть цифровий тюнер DVB-T2 з виходом HDMI. Далі вам потрібно розвести аудіо сигнал на LCD телевізор і на аналоговий підсилювач домашнього кінотеатру 5.1. Більш того, у вас ще є проектор з аналоговим RGB входом по кабелю VGA і ви хочете дивитися футбол на великому екрані а чути рев трибун через домашній кінотеатр.

Простіше простого!

Спочатку розділити сигнал на 2 HDMI і аналоговий 5.1 за допомогою пристроїв HDCN0016M1 і HDV-912, далі один з інтерфейсів HDMI перетворити в аналоговий сигнал VGA для проектора за допомогою HDV-M630. Тепер кабелю підключити до правильним пристроям, пов'язує в пучок за допомогою організатора кабелів і радіємо якісному відео і звуку!

P.S.
Якщо у вас більш ніж один тюнер або необхідність підключити в цю схему DVD або Blueray програвач, то доведеться додати ще матричний перемикач HDMX0402M2, про який йшла мова на початку статті.



Приємного перегляду!