Огляд продукту Android TV BOX Mecool KT1, 2/16 ГБ, Android TV 10, тюнер DVB-T/T2/C, WiFi, BT, RJ45

Ще одним продуктом, випущеним у 2021 році виробником Mecool, є Android TV BOX KT1. Продукт оснащений чотирьохядерним процесором Amlogic S905X4-B, доповненим графічним чіпом ARM-G31 MP2. Він має 2 ГБ оперативної та 16 ГБ внутрішньої пам’яті. Можливість підключення до Інтернету через WiFi 2,4 ГГц або 5 ГГц (IEEE 802.11 b/g/nac) і дротове підключення Ethernet (LAN). Також підтримує Bluetooth 4.2 Dolby Audio. Встановлено операційну систему Android TV 10, яка включає Play Store з телевізійними програмами та OTA-оновленнями. Доступно багато форматів зображень і відео кодеків (пристрій підтримує AV-кодек). product-review-android-tv-box-mecool-kt1-2.jpg
 Пристрій містить DVB-тюнер (DVB-T/T2/C) і вбудовану функцію Chromecast. У корпусі є входи HDMI, AV, USB (3.0 і 2.0), роз'єми SD-карти, RJ45, ефірна телевізійна антена і блок живлення. До виробу додається пульт дистанційного керування, який, незважаючи на просту конструкцію (кнопки необхідні лише для роботи), ідеально підключається до пристрою та має можливість голосового керування.

product-review-android-tv-box-mecool-kt1-4.jpgЧорний корпус і невеликі розміри дозволяють інтегрувати пристрій в інтер'єр кімнати. Підключений до телевізора, він не привертає уваги глядача. Я отримала TV BOX Mecool KT1 для тестування його роботи в порівнянні зі старішими моделями Mecool KI, KIII, K5.

Підключення пристрою до телевізора відбулося дуже швидко та ефективно за допомогою кабелю HDMI. Після включення TV BOX Mecool KT1 почався автоматичний процес запуску системи Android. Чіткі та зрозумілі команди на кожному етапі. З'явилася головна сторінка пристрою, що відрізняється зовнішнім виглядом від попередніх версій. Доступ до «НАЛАШТУВАНЬ», де ви можете легко знайти потрібну інформацію та внести необхідні зміни в пристрій. Для «швидкого старту» на пристрої встановлено кілька базових програм. За допомогою Google Play ви знайдете свої улюблені програми та встановите їх без проблем. Я особисто тестувала завантажений IPTV Player. Після включення фільму перше, що привернуло увагу, це якість картинки, різка і чітка в HD якості, звук нормальний. У пристрої також є функції ChromeCast - для передачі фото, відео з іншого пристрою, наприклад, з телефону Android, на телевізор.

product-review-android-tv-box-mecool-kt1-6.jpgНастав час перевірити ваш ефірний телевізійний тюнер. Інструкція з експлуатації англійською мовою містить лише базову інформацію - коротко і по суті. Було важко знайти інформацію про доступ до загальних налаштувань телевізійної програми (в інструкції це не пояснюється). Натиснувши і утримуючи іконку «Live TV», ми входимо в загальні налаштування і тільки після вибору відповідного ТВ-тюнера. На наступному кроці ми відкриваємо багате меню щодо каналів і використання ТБ. Налаштування параметрів ТВ-тюнера, пошук каналів відбувається так само, як і в класичному телевізорі. Тут є функції TimeShift і DVR, а також планування запису програм. Для цього необхідно підключити зовнішній накопичувач для збереження записів. Після пошуку телеканалів якість зображення ідеальна, проблема з'явилася зі звуком. Він був не на всіх каналах. Згідно з інформацією, знайденою в Інтернеті, у деяких старих моделей телевізорів можуть виникати проблеми зі звуком, тому рекомендується завантажити та завантажити новішу прошивку на пристрій.

На мою загальну думку - пристрій справив позитивне враження: невеликі розміри, легкий запуск, зрозуміле меню, якість зображення (канали, що транслюються в HD якості, забезпечують чітке зображення) і додаткові можливості пристрою, про які йшлося вище. Програми для потокового передавання працюють ідеально. На жаль, я також маю застереження щодо Android TV BOX Mecool KT1, тому наведу деякі його недоліки: 1.Не працює звук деяких телеканалів HD, потрібно вибрати оригінальний звук або завантажити новішу прошивку; 2.При перемиканні каналів відбувається перехід від одного каналу до іншого. Це коротка мить, але помітна; 3.Програма Netflix – проблема з цією програмою вже була в попередніх моделях. Після запуску встановленої програми Netflix з'являється помилка програми, і її неможливо запустити. Цілком імовірно, що встановлення «зовнішньої» програми NETFLIX дозволить вам використовувати її.