Особливості і переваги POS-системи
POS-система — це система, яка дозволяє обробляти та реєструвати транзакції між компанією та її споживачами під час купівлі товарів та/або послуг.

POS-система складається з різних апаратних компонентів, які з'єднані між собою. Сюди входить сенсорний дисплей (може бути планшет), касова скринька, принтер чеків, сканер штрих-коду та картковий апарат. Щоб це працювало, потрібне програмне забезпечення EPOS, яке працює разом із вибраним обладнанням.

Хоча основною метою є обробка платежів, POS-система також є системою, пов’язаною з вашими касовими операціями. Це включає в себе звітність про рівень запасів, який автоматично оновлюються, після продажу товару, звіти в режимі реального часу, доступні з віддаленого комп’ютера, табелі робочого часу персоналу та бібліотеку клієнтів із функціями лояльності.

POS-система допомагає ефективніше керувати своїм бізнесом. Тобто, менше паперової роботи та більше інструментів для аналізу, контролю та звітності про всі фінансові операції, статистику продажів та кількість товару.


Основні особливості POS-системи:


  • Складається з окремого касового екрана, касової шухляди, принтера чеків, сканера штрих-коду та карткового пристрою.
  • Обладнання та програмне забезпечення для POS утворюють касову систему.
  • Функції допомагають керувати фінансовими операціями, а не лише процесом продажів.
  • Програмне забезпечення працює на комп’ютері, планшеті або мобільному пристрої.
  • Включає функції керування бекендом, доступ до яких здійснюється на комп’ютері або у веб-браузері.


Переваги POS-системи



POS-системи зазвичай дозволяють зберігати необмежену кількість продуктів, категорій, опцій (наприклад, розмір, колір) та зображень товару для відображення на екрані POS.

POS-системи дозволяють встановлювати індивідуальні доступ для кожного облікового запису персоналу, а також відстежувати зміни та продажі працівниками, цифрові табелі робочого часу.

POS-система дозволяє відстежувати повернення, знижки та нарахування податку. Крім того, POS-системи дозволяють переглядати та друкувати звіти про продажі в різних форматах, зосереджуючись на даних, необхідних для бухгалтерського обліку.

Деякі POS-системи включають в свою пропозицію виставлення рахунків і телефонні платежі, а також додаткові інструменти.